Torsdag och en sjuk Ida

Imorse åkte jag till jobbet som vanligt. Jag åker innan barnen går upp så jag träffar dom oftast inte då. Jag vet att Ida har blivit lite snorig och så, men imorse ringde dom från skolan om att hon hade feber :( Så efter 1 timme fick jag åka hem och va hemma några timmar, sen kom M hem och bytte av lite.
Envisa ungen åkte trots att hon inte mådde bra för ikväll hade det varit kanotträning. Och det tycker hon är kul.
Imorgon ska jag vara hemma med henne. Hoppas på att det är skapligt väder så jag kan passa på att tvätta fönster. Dom är så smutsiga...

Oliver har haft golfträningspremiär idag, har dålig koll på hur det gick för det va M som åkte med honom. Men det gick säkert bra :)

Nu ska jag ta hand om lite tvätt och sen tror jag att jag ska knoppa!


Är det OK?

Idag har TIF P04 spelat träningsmatch mot FFK. En match med utplockade killar. Är det OK att i den här åldern "toppa" lag? Jag tycker inte det. I mina ögon spelar killarna och tjejerna fotboll för att ha kul, iallafall hoppas jag att Oliver och Anna-Ida har det. Att vinna är inte det viktigaste utan att ha kul på plan. Om dom vinner en match är det ett plus! Klart att jag med tycker att det är roligt när dom vinner och att dom ska kämpa för att göra det.
Men till vilken grad?
Nu fick inte Oliver va med och spela idag men det är inte för att han inte fick va med som jag reagerar, jag hade tyckt att det skulle va precis lika fel om han hade varit med.
För hur känns det för dom som inte får va med? Jag tror att det är farligt att göra så här.
ALLA barn är lika värda och ALLA ska få vara med.
Det hoppas jag att föräldrar och tränare är överens om. Det är helt emot TIFs och förbundets policy att göra så...

Jag tycker att Olivers tränare är skitbra och jag vet att det här inte är hans normala tänk! Dom spelar ofta med 2 jämnt fördelade lag och det brukar vara bra! Han gör ett fantastiskt jobb med våra killar och lägger ner massa tid på det, han har inte ens egna barn i laget. Det är bara nåt han brinner för! Och jag tycker att det är underbart att det finns såna människor, så det är absolut inget personligt. Jag tycker bara att det är så fel!!!
Vad tycker ni om det här?
Hur funkar det i andra lag och klubbar?


Äntligen :)

Idag har jag äntligen fått bil igen! Den är så fin, tycker jag iallafall ;)
Pappa kom och hämtade mig på jobbet så åkte vi till Finspångs Bilmarknad, hämtade Oliver på skolan, åkte hem, förberedde mat, skjutsa Oliver till träningen, visade bilen för mamma, hämtade Ida hos en kompis, hämtade Oliver från träningen, hem och laga maten, baka mer bröd, lägga barnen... Puh, det va den dagen...
Men när jag lagt barnen fick jag jättetrevligt besök av en granne. Tycker så mycket om tjejen som kom över en stund :)
Nu är det dags att sluta se blå en stund, har varit helt klubbad ett par morgnar.


Aprikos och russin bröd

Bakade igår! Världens godaste bröd :)


Fredag Lördag Söndag

I fredags va det marknad. Hittade Emma där bland allt folk så vi gick ihop. Jättekul, känns som det va evigheter sen vi sågs eller pratade :)
Ida va stor tjej och gick själv med två av sina kompisar. Det gick över förväntan. Hade sagt åt henne att inte köpa massa skräp och det gjorde hon inte heller.
Det blev en grill på kvällen och en sväng till Rejmes Arena där TIF spelade. Dom fick tyvärr stryk. När vi kom hem därifrån satte vi oss på altanen och spelade yatzy. Hur mysigt som helst.
När vi satte oss inne och kollade på. tv:n så blev jag lite irriterad på grannen som drog igång motorcykeln. Tyckte det va himla onödigt och respektlöst kl halv 12 på kvällen. Men det visade sig ju inte alls va grannen (som förövrigt är jättetrevlig), det va ju åska. Tycker att det är mysigt med åska så jag gick och la mig och kollade på blixtarna och lyssnade på mullret.

Lördag va det inte så kul väder så på fm åkte vi till Nkp och inhandlade kläder till barnen. Avslutningskläder till båda och lite leggings, linnen och shorts. När vi kom ut därifrån va det toppenväder igen, så det blev en grillning på kvällen. Efter det bänkade vi oss i soffan för att kolla Loreen ta hem ESC! Och jag tog mig ett glas rött, för er som känner mig vet ni hur ovanligt det är!! Men spännande va det! Ida höll sig vaken hela programmet, Oliver somnade strax innan röstningen. Och jag med va vaken vilket jag aldrig annars brukar va :)

Idag, söndag, har jag premiärbadat för i år i Mäseln. Det va faktiskt riktigt skönt och inte alls svårt att ta sig i! Nu ska jag strax tända grillen och sen ska barnen i säng tidigt och förmodligen jag med =)

Imorgon kommer min bil till Finspång!! Undrar när jag får hämta den :)


Stendörren

Det har varit en fantastisk dag idag på/vid Stendörren! Så fin natur och kalasväder :) Och alla barnen skötte sig bra. Hoppas att mina barn vill ha med mig fler gånger.


Del 2

Packat P00, P01, P03, P04 och F02-04. Levererat F98-99. Imorgon kommer P05-06. Känns rätt OK nu.
Styrelsemötet gick bra men känns som det drog ut onödigt mycket på tiden... Nu är pannkakorna stekta (av Marcus), tallrikar, bestick och glas packade. Kläder efter väder imorgon... Känner mig i fas inför morgondagen med :)

Nu ska jag sova!! =)


Underbar dag

Vilken underbar dag det har varit idag! Synd och skam egentligen att jobba såna här dagar. Men jag njuter nu en liten stund innan kaoset bryter loss...
Ida gör sig iordning för träning på Rejmes Arena och jag för att laga mat, steka pannkakor och gå på styrelsemöte.
Imorgon ska jag följa med barnen på skolresa. Ska bli jätteroligt! Hoppas på finfint väder då vi ska vara ute ;)


Del 1

Är packat, F98-99, P99 och P03. Hoppas resten kommer imorgon :)


Match

Oliver packar för att åka till Vånga, det är träningsmatch. Han har svårt att välja mellan målis eller utespelare. Om jag får ha ett finger med så tycker jag målis. Tycker han är jätteduktig i målet :)

Själv har jag min keps kvar. Det funkar ju tyvärr inte med tabletter så det är meningslöst, det hjälper inte heller med att vila. Tips nån?!?

Idag på lunchen gick Jennie och jag ner till slottsparken. Helt fantastiskt fint är det nu när träden har slagit ut.
I LIKE IT ALOT!!


Sakta men säkert

dödar den här j***a huvudvärken mig... Allvarligt, jag blir knäpp av att alltid gå med en keps av värk! Vill bli av med den NU!!!!!


Jag gör inte alltid det jag säger att jag ska göra

Fastnade framför fotbollen och jag är inte den som är den... Fasen, det är minsann en aning lite spännande. Förlängning nu och straff! Jag hejar på Chelsea, Har ingen aning om varför för som sagt jag kunde inte bry mig mindre...
Bra räddat där Chelseas målis :)


Längtar

Tills jag får bilen, men en vecka ska väl gå fort :)
Igår på fotbollen tycker jag nog att Ida gjorde en helt OK insats. Det går mycket fortare än vad hon är van vid och dom flesta tjejer är mycket större än hon... Men tyvärr fick dom stryk.

Idag har va varit och kollat på TIF-Gullringen, vinst 3-1 :) bra jobbat!!

Vi har haft Judit här en stund och nu är Ida där och sover över. Här hemma är det fotboll på tv:n. Och hur kul jag än tycker det är att titta på fotboll med folk jag känner på plan, så kan jag inte tycka annat än att på tv:n är det skittråkigt. Men är det final så är det, bara att stå ut eller gå och sova... Tror det blir det sistnämnda snart... Tar en bra bok eller nåt istället. Har ju boken om Madeleine ligger. Det blir nog jobbig läsning men fängslande, har ganska lätt att fastna i såna böcker.


Fyrhjuling

Igår fick barnen köra fyrhjuling. Åh vad dom tyckte att det va kul :)



Nu laddar vi för att åka till Väderstad där Ida ska spela fotbollsmatch ikväll med F00-01. Det ska bli himla kul, tycker hennes föräldrar iallafall :)


För tidigt?

Antar det, men jag har några kvar inne ifall att. Kollade hur vädret ser ut framöver och det va nån dag som går ner mot 3 grader. Kanske får täcka det lite om jag märker att det blir kallt. Men det ska bli riktigt skönt att slippa ha tomat och chili plantor överallt :)


Ledigt

Så skönt med fyra dagar ledigt igen. Får se vad för kul vi kan hitta på då :)
Har lovat Ida att åka till bokhandeln och köpa en ny Lassemaja bok iallafall. Hon hade ju med namnsdag igår när det va Sofia. Och på Vibis fanns det bara 2 olika och dom har hon redan, hoppas det finns på bokhandeln här så vi inte behöver åka till Norrköping.
Nu är det dags för lite mellis och en sväng ut till Rejmes Arena :)
Kanske blir en grill till kvällen eller om vi spar den till imorgon!


Ja

Det blev en bil! Lite mörkare än den på bilden och jag får den i slutet av maj :)
Kan ju inte bli bättre namnsdagspresent!


Tror att jag är med bil!!

Fin va?!
Ska åka och titta och provköra i eftermiddag :)


Varför?

Nån som vet varför mina tomatplantor blir så här!??! Dom ser ut som dom skulle ha frusit, men jag har dom ju står inne, så så kan det ju inte va... Vad har hänt?!


Måndag

Nu är Morris i katthimlen där han får må bra och mysa med Mysan igen.

Det blev lite mindre stressigt när jag insåg att Tif mötet skulle jag inte hinna med...
Nu har jag bänkat mig i soffan med spikmatta kollandes på pinsamheterna, Morgan och Ola-Conny :)


Stress stress som vanligt... 😝

Är hemma en snabbis för att laga lite mat. Blir hämtad halv 5 för att åka till Norsholm med mammas katt 😢

Barnen ska istället för att träna fotboll idag spela minigolf med laget.
Idag måste vi oxå lämna tillbaka Leifs bil som Macke har lånat och så är det ungdomsmöte med Torstorp.
Nånstans däremellan måste vi äta det jag strax ska laga och så ska barnen i säng...

Och inte nog med att det är stressigt hemma så drar dom i mig från 2 avdelningar på jobbet...
Ganska angenämt problem faktiskt med tanke på att den ena chefen sa att jag inte kunde bli förlängd nästa gång. Men eftersom jag blev utlånad så löste sig det och som sagt nu vill dom båda ha mig för det är mycket på båda ställena.🌸


Hur svårt ska det va...

...att hitta en bil som jag vill ha och som passar mig :( :(
Tycker inte att jag har så många krav men förmodligen har jag det...
Vad har ni för krav på bil??
Ge mig gärna lite tips på bra småbilar...


Sammandrag 2

Idag känns det så mycket bättre att va fotbollsmorsa! Sol, varmt och skönt!

Ida med har valt nr14...


PeGe

Undrar vad som är viktigt, matchklockan eller...?


Okidéer

Jag har fått mina orkidéer att blomma om. Har jag nog aldrig haft tålamod till innan... Tycker inte att dom är så fina utan blommor, men dom här båda har jag ställt in på toan och där verkar dom ha trivits :)



Fina va?


TIF F02-04 & P03


F02-04


P03
Jag bara älskar den här bilden på killarna, den säger så mycket om laget =)


Sammandrag 1

Idag har vi varit i Eneby och spelat fotboll. Gick jätte bra för båda Torstorpslagen :)
Stannade på Mc på vägen hem... Massa folk och en ny (tror jag) i kassan. Gick sådär! Rörigt värre...

 

 

image description
image description

Nummer 14 precis som pappa :)

image description


Torsdag...

...och fotbollsträning för Oliver i spöregn! Inge kul alls... Han va precis genomblöt hela ungen trots regnkläder
:( Kallt va det att stå och kolla med...
Ida va på torsdagsklubb med hennes kompis M.

Torsdag ja, och det va Lets dance på tv. Tråkigt tycker Anna-Ida som vill se det men inte får eftersom hon ska gå upp imorgon bitti. Men pga hockey imorgon flyttas det runt på programmen. Har inte sport egna kanaler????


Mina fina <3





7-8 maj

Det har inte hänt mycket här alls... Måndag va jag hemma med barnen. Det va studiedag och O hade haft feber på natten. På em hade Ida träning, vilken inte alls slutade bra.
Ida va så trött så hon grät. Ingen feber direkt men hon beter sig som om hon skulle ha det. Så idag har jag varit hemma med henne. Hon orkar ingenting, men jag tror att hon får försöka orka med skolan imorgon. Dom får ringa om hon inte gör det...

Idag har Oliver tränat. Eller egentligen inte för dom fotades under träningen idag. F02-04 gjorde det innan träningen igår. Jag tog lite bilder bredvid fotografen, fixar till dom och försöker få upp dom här imorgon :)


Vår bil :)


Söndag

Idag har våran bil kört ett varv på planen på parken och lämnat matchbollen på IFK matchen. Tyvärr förlorade dom mot Syrianska med 4-1. Men det va iallafall mycket roligare att se det live än på tv.

Fick vända och åka tillbaka till Norrköping och åka till Vrinnevi där syster har legat över helgen. Förhoppningsvis får hon komma hem imorgon om infektionen har gått ner. Hon va snus och boksugen så det fixade jag åt henne :)

Det har varit rätt fint väder idag med men inte riktigt lika varmt som förra helgen. Klippte gräset för första gången i år, idag. Med lite musik i öronen funkar det mesta...

Nu är det natta iallafall!!


...

Tanken va ju att bilden skulle ha varit med till förra inlägget :)


Jord

Idag har jag öst jord och planterat gräs på områdets fotbollsplan. Tungt och jobbigt men jag är nöjd med mitt och Kickis jobb. Kvinnor kan!! :)
Passade på att ta lite jord och planterade om mina paprikaplantor. Gav bort lite tomater, chili och paprikaplantor till Kicki men det är fullt överallt. Nu får ett par (ganska många...) stå på altanen under ett lakan. Hoppas dom klarar sig :/


4 maj

Dagen började med att jag försov mig lite. Vet inte varför klockan inte ringde 5.10 som vanligt... Men jag vaknade 6 och va på jobbet halv 7 ändå :)

Tyvärr blev det tacos idag fast jag trodde och hoppades att det va sista gången förra fredagen. Men men, det räcker till lunch imorgon med, vilket är bra då vi har städningen på området.

Marcus har precis åkt till Tyskland och blir borta till imorgonkväll. Har lovat Oliver att han ska få sova i Mackes säng...
Tog med mig barnen och cyklade till B-hallen, det va skönt! Hade ont i huvudet och det känns mycket bättre nu :)
Nu hade vi tänkt oss att krypa upp i soffan och titta på Minuten, men nähä, det va inget. Lets dance va igår pga hockey idag... Vad finns det då att titta på?? Inte ett skvatt..
Men det löser vi nog. Just nu är det Riktiga män på burken. Får se om det är nåt för barnen att titta på.


Stress

Både igår och idag har varit stressiga dagar med fotbollsträningar, möten både med bostadsrättsföreningen och TIF. Skulle behöva vika tvätt och dammsuga, men det skiter jag i just nu... Marcus har varit i Göteborg idag med jobbet och imorgon åker han till Tyskland med sin pappa.
Jag får va hemma och städa på området istället...
Nu är jag trött och tror att jag går och lägger mig.


Torsdag 5/4

Kl 12 blev vi hämtade idag. Men vi hann med lite pool och bad idag med.


Innan vi blev hämtade åt Ida lite hamburgare. Skönt att ha Saira och Krippe med på samma plan. Känns bra att ha nån att hänga på liksom.




Bye bye hotellet och Playa del Cura :(



Med tanke på hur vädret ser ut så känns det helt OK att åka hem. Och vi har ju saknat Marcus och Oliver! Först en tråkig flygresa hem...



Och med oss på planet hem va ju Laila Bagge.


Himla dålig bild men det är hon :)

Vi har haft en underbar resa men det känns skönt att vara hemma igen. Nu får vi börja planera lite för en resa ensam med Oliver. Jag hoppas ju förståss att det är jag som får åka på den med...

//Fia och Ida


Onsdag 4/4

SISTA DAGEN :( :(
Idag va Ida trött och ville verkligen inte alls vakna. 8.20 fick jag ner till poolen och la handdukar, sen frulle.
Idag åkte Jenny och Alwa hem men innan hann dom med lite sol och bad. Eller iallafall bad för det har varit riktigt mulet. Ida har lekt med Emelie.

Jag skrattar ihjäl mig av den här bilden :)



Lunch och middag åt vi med Levi, Saira och Krippe.
Och innan vi gick och duschade idag blev Ida filmad lite igen av Torleif och Erik. Nu ensam i poolen med en badboll. Jag hoppas verkligen att vi får en CD sickad hem till oss med det dom har filmat på/med Ida.
Nu ska vi spela lite kort och packa det sista, sen tar vi kväll igen.
 Så vi orkar och hinner med lite pool imorgon innan vi blir hämtade kl 12.
Efter lunch sprack det upp och blev varmt och soligt.





//Fia och Ida


Tisdag 3/4

Idag ställde vi klockan på halv 8. En snabb dusch, ner till poolen och ta platser och sen frukost.
Vi tog en taxi till Arguineguin där det idag var marknad.




Ida köpte armband, plånbok, skor och solglasögon. Jag köpte en väska. Tyvärr hittade vi inget bra till Oliver... Taxi hem och sen poolhäng. Det har varit fantastiskt väder idag.
Lunch, mer sol och bad och sen middag med gänget.


Lite barhäng och tidig kväll.
Idag har bränt sig lite idag och har ont över hela kroppen, inte bra alls!!!

Imorgon åker Alwa och Jenny hem :(
Lite tråkigt är det allt... Men det är ju vår sista dag så vi ska nog kunna fördriva tiden. Saira, Krippe och Levi är ju kvar :)

Idag har vi förresten badat i havet, mycket skönare än poolen :)

//Fia och Ida


Måndag 2/4

Som vanligt vaknade vi runt 8 och gick och åt frukost. Men innan gick vi till poolen och tog platser eftersom vi skulle ta till Saira och Krippe idag med :)
Det va skapligt väder en liten stund på förmiddagen, sen drog molnen in och höll sig kvar länge. Tror tom att det kom några knappt märkbara regndroppar. Och kallt blev det.
Men innan det följde Ida och Alwa med Hanna och skulle plocka snäckor. Det blåste så stora vågor så dom kunde inte gå dit via berget. Men dom hade gått till Amadorestranden och tillbaka.

Runt halv 5 sprack det upp och blev fint väder igen. Så vi fick lite sol iallafall :)



Middag och lite häng i baren så va även denna dag slut.



Klockan är nu 22, ett parti yatzy på balkongen tog vi med.
Nu ska jag ställa klockan för imorgon är det marknad i Arguineguin.

//Fia och Ida


Söndag 1/4

Vaknade runt 8 och gick och åt frukost. Smörjning och ner till poolen och tog platser åt oss och Jenny och Alwa. Det blev lite yatzy innan dom kom.
Idag va dagen då Ida och Alwa blev filmstjärnor :) Två fotografer från Fritidsresor va här och filmade till Fritidsresors webbsida om hotellet. Resultatet ska komma upp efter sommaren.



Dom blev filmade när dom hoppade i, och under vattnet när dom landade. Och så fick dom simma under vattnet mot kameran.

 

Efter lunch (som intogs med Jenny, Alwa, Saira, Krippe och Levi) gick vi till Amadores, en fin konstgjord strand. Det va lite bergsklättring på vägen dig och vi såg några krabbor.


Det röda är vårt hotell



Tillbaka på hotellet hoppade vi i poolen. SKÖNT!!!

Middag med Jenny och Alwa. Sen va det papegojshow på hotellet.



Ikväll är det skönt ute, dom andra kvällarna har varit lite blåsiga och kyliga. Men ikväll är det riktigt skönt. Vi satt kvar ute ettag och spelade yatzy och pratade.
I baren spelade en tjej och en kille, super pinsamma... Vi satte oss hos Hanna och Björn ettag innan vi gick och la oss kl 22.15.
Visst ja, glömde bort!! På kvällen blev tjejerna filmade igen. Först ihop med Hanna och Björn ute, sen satt dom i baren. Ska bli så himla kul och se vad som kommer med! :)

//Fia och Ida 


I like it alot

Kl 17.22 i skuggan :D


Hmm

Efter en sån här underbar dag känns det helt ofattbart att dom pratar om snö till helgen... Gäller att njuta så länge det varar :)


Tokiga ungar!

Vilken skön dag det har varit, och fortfarande är, idag! Har kunnat njuta fullt ut. Skjutsade Ida till en kompis och Oliver leker oxå hos en kompis. Marcus har åkt till golfbanan, så det har varit jag, målarburken, solstolen och en ljudbok!

image description
image description

När vi skjutsade Ida till kompisens stuga fick dom för sig att dom skulle bada... Idag va det 12 grader men jag skulle aldrig få för mig att hoppa i. Det ska va minst 10-15 grader mer för att det ska funka för mig :)

 

 


Valborg

Igår va det Valborg och traditionsenligt så grillade vi, åt ute och åkte till Falla och tittade på elden. Hade det trevligt ihop med familjen, och Fam Jonsson-Eklund :)


RSS 2.0